Nieuws

1805

BIM Onderwijsdag: Samenwerken aan betere instroom

Geplaatst door Diana Kervel. Dit bericht heeft geen reacties.

Het BIM-onderwijsprogramma van de Bouw Informatie Raad is er op gericht, goed gekwalificeerde BIM studenten op de arbeidsmarkt te krijgen. Dat is nodig omdat studenten die goed kunnen BIMmen bijdragen aan een bouwsector waar op een slimmere en meer duurzame manier wordt gewerkt. De huidige curricula kennen een grote diversiteit van diepgang op het gebied van BIM. Daarbij is er slechts beperkte aansluiting tussen de verschillende opleidingsniveaus universiteit, hbo en mbo waardoor communicatie tussen de afgestudeerden/uitstroom van deze opleidingen lastig blijft. Initiatieven om hier verbetering in te brengen zijn vaak lokaal en beperkt van opzet geweest. STABU is partner van deze Onderwijsdag en onderschrijft daarmee  het belang.

Doel van dit BIM congres is:

  1. Enthousiasmeren van zowel studenten als docenten van diverse bouw gerelateerde richtingen voor het virtueel bouwen.
  2. Elkaar te informeren over de diverse BIM-ontwikkelingen / BIM-programma’s zoals deze op dit moment bij de presenterende opleidingen worden gegeven.
  3. Komen tot een vaststelling van het “BIM-basisniveau” dat per opleidingsniveau dient te worden gehaald.
  4. Organiseren van “BIMMEN in het onderwijs”, ofwel de start van een (digitaal) samenwerkingsplatform waarin programma’s verder kunnen worden ontwikkeld, afgestemd en gedeeld. Zo zal in navolging van ‘BIM in het hbo’ ook ‘BIM in het mbo’ officieel starten.

De gehele bouwbranche maar ook de overheid in haar rol als opdrachtgever hebben belang bij een betere instroom van nieuwe medewerkers. Lees verder voor programma en aanmeldingsformulier.

Er is zowel een ‘BIM Onderwijsdag folder’ als een Flyer van de ‘ BIM Studenten Battle ’ te downloaden.

BIM Onderwijsdag 2017

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


4 + = 12

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

< Terug naar de vorige pagina