Nieuws

0801

Bouw staat open voor nieuwe STABU-systematiek

Geplaatst door Diana Kervel. Dit bericht heeft geen reacties.

In Cobouw van 8 januari 2015 is een interview gepubliceerd met Teus Schimmel namens de Bond van Nederlandse Bestekdeskundigen (BNB).  Hij geeft hierin de mening van de Bond over de nieuwe STABU-systematiek ‘Bouwbreed’ en uit zijn grote twijfels.

Marc-Verhage-24-06-2014Marc Verhage, directeur van STABU, respecteert het standpunt van de BNB maar herkent zijn organisatie en producten niet in het artikel: “De afgelopen maanden is ons duidelijk gemaakt dat onze klanten open staan voor veranderingen, mits deze verbeteringen inluiden.” Bij de introductie van een nieuw product komt het aloude spreekwoord ‘onbekend maakt onbemind’ om de hoek kijken. Verhage vult aan: Gelukkig zijn er meer bestekschrijvers die al wèl gebruik maken van Bouwbreed (en dus de overstap gemaakt hebben), dan de heer Schimmel suggereert. De kop “Bestekschrijvers werken door met STABU2″ is dan ook erg ongelukkig gekozen. Dit neemt niet wegt dat STABU naar al haar licentiehouders heeft gecommuniceerd dat STABU2 tot 31 december 2015 operationeel blijft, náást STABU Bouwbreed.”

De BNB, met wie hierover met Cobouw gesproken is, vertegenwoordigt slechts een deel van de bestekschrijvers en specificatie deskundigen in Nederland. De totale markt is veel groter. Daarnaast is de systematiek STABU Bouwbreed ook gericht op andere doelgroepen dan sec de bestekschrijver zoals wij die kennen.”

De bestaande klanten hebben eind vorig jaar een brief ontvangen met daarin de keuze om over te stappen naar STABU Bouwbreed. Verhage: “Inmiddels zijn bijna 100 bestekschrijvers overgestapt, waarvan een groot deel leden zijn van de BNB. Wij zien de toekomst dan ook zeer zonnig in. Dat de BNB nog twijfelt en haar leden adviseert begrijpen we. Tenslotte is het een behoorlijke verandering en moet men wennen aan een nieuwe wijze van denken en specificeren. Ook het gebruik van nieuwe software is altijd wennen. De software van STABU is wellicht nog niet zo compleet als dat van partijen die daar al jaren aan werken. Zowel de systematiek als de software van STABU Bouwbreed zullen komend jaar voortdurend worden verbeterd.”

Terugkomend op de nieuwe systematiek geeft Marc Verhage aan: “Wij staan open voor feedback over de nieuwe Standaard van de B&U-sector wanneer deze constructief is en waaruit bereidheid blijkt voor samenwerking om het een nog beter product te laten worden. De markt verandert constant, en ons product moet daar in mee veranderen.”

Cobouw-8-1-2015

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.


< Terug naar de vorige pagina