Fabrikantgebonden Product Specificatie (FPS)

Voor fabrikanten is binnen de STABU-systematiek de mogelijkheid gecreëerd om productspecificaties op te nemen.

Welke voordelen biedt STABU Bouwbreed voor u als fabrikant?

  • Doordat het een online systeem is, zijn wij in staat sneller in te spelen op veranderingen en bent u voor eventuele wijzigingen in uw specificaties niet meer aangewezen op een tweejaarlijkse uitgave (als de STABU²-systematiek). U kunt wijzigingen doorgeven wanneer u maar wilt.
  • Uw specificaties zijn unieke productspecificaties; met andere woorden geen productfamilies of -groepen meer maar een technische beschrijving van één product, dat is wel zo duidelijk!
  • U krijgt de beschikking over STABU software, waarmee u zelf bestekteksten en adviezen voor verschillende toepassingen kunt maken. Denk hierbij aan bestekteksten voor bepaalde projecten, of eigen bestekteksten voor publicatie op uw website.
  • U kunt voortaan uw producten als compleet systeem of installatie beschrijven, naast de vertrouwde werksoorten methodiek (zoals STABU2).
  • Met STABU Bouwbreed biedt STABU een pragmatische oplossing die flexibel genoeg is om verschillende vormen van specificeren, zoals oplossingsgericht, functioneel of op prestaties, in de toekomst te ondersteunen.
  • Classificeren volgens verschillende methoden, namelijk volgens Werksoorten, Ruimten, Bouwsystemen & Installaties en Contracten.
  • Mogelijkheid om STABU data te koppelen aan software van derden (denk hier bijvoorbeeld aan BIM, calculatie of bestelinformatie).
  • Ondersteunende juridische en technische informatie in Kennissystemen.

Kosten

Voor STABU Bouwbreed hanteren wij staffels

FPS staffel STABU Bouwbreed Kosten per jaar
1 t/m 40 Licentie incl. 1 werkplek € 1515,–
41 t/m 80 Licentie incl. 1 werkplek € 2525,–
81 t/m 120 Licentie incl. 1 werkplek € 3535,–
> 120 Licentie incl. 1 werkplek Offerte op maat

 

STABU Software (gratis)
Naast een licentie op STABU Bouwbreed krijgt u gratis STABU software om te kunnen werken met STABU Bouwbreed.

Hoe gaat u te werk?
Wij helpen u graag op weg met het maken van een indicatie van het aantal specificaties en de daaraan verbonden kosten. Om de afspraken te formaliseren is de Licentieovereenkomst STABU Bouwbreed Producten opgesteld. Deze is hier te vinden.

Meer weten over Bouwbreed?
Wilt u wat meer informatie over Bouwbreed dan kunt u ons filmpje of visiedocument bekijken op de website www.deiibim.nl, maar u kunt natuurlijk ook een afspraak maken voor meer uitleg of een demonstratie. Over de verschillen tussen STABU2 en STABU Bouwbreed is onderstaande vergelijkingstabel (zie ook STABU_Dienstverlening_FPS_Factsheet):

Wat is het verschil tussen STABU2 en STABU Bouwbreed in termen van productspecificaties?

Wat is het verschil tussen STABU2 en STABU Bouwbreed in termen van productspecificaties?

Contact
Wanneer u nog vragen heeft of een nadere afspraak wilt maken om een en ander door te nemen, dan kunt u contact opnemen met Henk Gidding (06 – 27 34 91 05), Barend van Laar (06 – 46 83 76 87) of Sandra Hoogkamer via tel. 0318 – 63 30 81.

  • Algemene Voorwaarden Fabrikantendiensten-overeenkomst voor STABU2-systematiek (.pdf)