Nieuws

1006

DUNCAN en STABU gaan samen de Bouwbrede weg op

Geplaatst door Diana Kervel. Dit bericht heeft geen reacties.

Op 10 juni 2015 hebben DUNCAN Automatisering en STABU de exploitatieovereenkomst ‘STABU Bouwbreed’ ondertekend. Voor het softwarebedrijf DUNCAN is dit de aftrap voor de ontwikkeling van besteksverwerkende programmatuur op basis van de nieuwe systematiek ‘STABU Bouwbreed’. De software zal in het najaar van 2015 op de markt komen.

STABU en softwarebedrijven zijn niet helemaal gelijk opgetrokken als het gaat om de ontwikkeling van Bouwbreed. Op 6 januari 2015 is STABU Bouwbreed ‘live’ gegaan. STABU heeft in eigen beheer software ontwikkeld voor het beheer van de nieuwe database (CMS) en een eenvoudige gebruikersapplicatie. Hans Kuijpers – eigenaar DUNCAN – is blij met de hernieuwde samenwerking. “Wij zijn al sinds de 80′er jaren leverancier van bouwsoftware, waaronder voor toepassing van STABU. Met de ondertekening van het nieuwe contract is de basis gelegd voor de toekomstige samenwerking.”

Productspecialist van DUNCAN – Paul van ‘t Hoff – voegt daaraan toe: “Technisch gezien heeft STABU naar onze mening een grote stap vooruit gemaakt. De Bouwbreed-database biedt volop ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. Alle informatie is consistent vastgelegd, tot op regelniveau, waardoor er gestuurd kan worden op eigenschappen van specificaties. Het updaten van teksten is sterk verbeterd, het gebruik van FPS-en naar hoger niveau getild en er kunnen verregaande koppelingen worden gerealiseerd naar CAD- en calculatiesoftware. Mogelijkheden genoeg dus.”

“Het spreekt voor zich dat we zeer blij zijn met de stap van DUNCAN”, zegt Marc Verhage (STABU). “We willen STABU Bouwbreed voor een zo groot mogelijke groep toegankelijk maken. DUNCAN heeft in het verleden bewezen een goede en stabiele partner te zijn en we kijken dan ook met vertrouwen naar de toekomst.”

Op de foto v.l.n.r. Hans Kuijpers (DUNCAN), Paul van 't Hoff (DUNCAN) en Marc Verhage (STABU).

Op de foto v.l.n.r. Hans Kuijpers (DUNCAN), Paul van ‘t Hoff (DUNCAN) en Marc Verhage (STABU).

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


+ 7 = 16

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

< Terug naar de vorige pagina