Nieuws

2706

Formenta hijst de vlag in STABU Bouwbreed

Geplaatst door Diana Kervel. Dit bericht heeft geen reacties.

FormentaHet in Vaassen gevestigde Formenta is producent van vlaggenmasten. Het bedrijf verzorgt ook de plaatsing en kan desgewenst de benodigde vlaggen of banieren leveren. Begin 2017 is hun eerste vlaggenmast ook in STABU Bouwbreed opgenomen.

Formenta is producent van Zweedse kwaliteitsmasten voor vlaggen en banieren. De polyester vlaggenmasten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en worden bij het moederbedrijf in Zweden geproduceerd onder strenge ISO9001/14001 normeringen. De masten zijn uitgebreid getest en voorzien van statische berekeningen.

STABU Bouwbreed

Samarbete is het woord wat men in Zweden gebruikt voor samenwerking. De Vries is zeer te spreken over de samarbete met STABU om de producten onder de aandacht te brengen: “Bij het eerste contact zijn onze wensen in kaart gebracht en uitleg gegeven van de mogelijkheden die het online specificatiesysteem Bouwbreed hiervoor biedt. Met het online systeem kunnen we bovendien snel inspelen op veranderingen.” Naast dat hij niet meer is aangewezen op een tweejaarlijkse uitgave (als bij STABU2), vindt hij ook belangrijk dat een productspecificatie uniek is, dus een technische beschrijving van één product. “Met de fabrikantenlicentie hebben we ook zelf beschikking gekregen over de bestekteksten en kunnen dus adviezen maken voor verschillende toepassingen en projecten.”

Met vlag en wimpel geslaagd: Stevenstoren in Nijmegen

Stevenstoren in Nijmegen

Stevenstoren in Nijmegen

Behalve als toeleverancier van masten en vlaggen (en het plaatsen daarvan) aan bouwbedrijven, sign-bedrijven en aan retailketens is Formenta ook gespecialiseerd in maatwerk. Bedrijfsleider Chris de Vries licht dit toe: “Je kunt daarbij denken aan speciale constructies die het mogelijk maken in kerktorens te vlaggen, of op monumentale panden. Een mooi voorbeeld van maatwerk zijn de masten die we vorig jaar (juni 2016) op de Stevenstoren in Nijmegen hebben geplaatst in opdracht van Bouwbedrijf Cuppens & Zn voor de Gemeente Nijmegen.”

“De wens was om in de koepel van de toren een viertal masten te monteren, die elk 5 meter uit de toren konden steken bij evenementen en andere vlagmomenten. Beperkende factor was de geringe binnenruimte in de koepel, nog eens extra beperkt door de betonnen spil waaromheen een deel van de kerk opnieuw is opgebouwd na een (geallieerde-) fout in 1945 waarbij de toren grotendeels verwoest was geraakt.”

Mast gezien vanuit de Stevenstoren

Mast gezien vanuit de Stevenstoren

Na de uitgebreide technische werkopname is gekozen voor een constructie waarbij de masten op zogenaamde “slides” gemonteerd zijn, waarbij ze zijdelings getrokken en vervolgens de toren in gehaald kunnen worden door één man. De masten liggen bij normale omstandigheden over elkaar heen zoals bij een mikadospel, en kunnen bij events 1-voor- 1 naar buiten worden gestoken in redelijk korte tijd én veilig.”

Het leveren van diverse maatwerkoplossingen is iets waarin we gedurende de afgelopen 25 jaar veel ervaring hebben opgedaan. Met STABU baseren we ons wel op een standaardsystematiek. De opgedane ervaring stellen we graag ter beschikking”, aldus Chris de Vries van Formenta. 

Meer informatie

Formenta B.V.  STABU
Radeweg 27  Telefoonweg 32
8171 MD  VAASSEN  6712 GC  EDE
www.formenta.nl www.stabu.org
Fabrikantenindex

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


7 − = 5

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

< Terug naar de vorige pagina