Nieuws

1807

Groei gebruik van UAVgc in de B&U-sector

Geplaatst door Diana Kervel. Dit bericht heeft 1 reactie.

STABU_slide_6_voorpaginaUAVgc is een contractvorm voor het opstellen en uitvoeren van geïntegreerde contracten. Neemt het gebruik van de UAVgc binnen de B&U toe? Wat zijn ervaringen van de gebruikers? STABU en Kennisplatform CROW hebben onderzoek gedaan. Hieruit blijkt volgens 92,9% van de respondenten dat het gebruik de afgelopen vijf jaar is toegenomen. Ruim 85% is positief over het gebruik van deze contractvorm in sector.

Doelgroep aanbestedende diensten en ondernemers

Het onderzoek is ingevuld door 107 respondenten. De belangrijkste groepen hierin zijn: overheid (15% (het Rijk, gemeenten)) en aannemers/advies- en ingenieursbureaus (53,3%). Van de respondenten is 86,9% werkzaam op tactisch/operationeel niveau.

Resultaat onderzoek

Het gebruik van UAVgc-contracten is volgens 92,9% van de respondenten de afgelopen vijf jaar toegenomen. De verwachting is tevens dat deze groei de komende vijf jaar gestaag gaat doorzetten. Van de respondenten is ruim 85% positief over de inzet van UAVgc in de B&U-sector. Over de positieve bijdrage van de UAVgc aan de verhouding (samenwerking) tussen opdrachtgever en opdrachtnemer wordt wisselend gereageerd. 35,1% Van de respondenten is kritisch/zeer kritisch over het positief effect en 30,9% is positief/tot zeer positief.

Daarnaast blijkt er in de volle breedte van alle respondenten belangstelling te zijn voor het vergroten van UAVgc-kennis gericht op de B&U-sector. Het gaat hierbij zowel om basiskennis als bij het toepassen van de kennis in de praktijk bij het opstellen van geïntegreerde contracten als bij de uitvoering hiervan.

Lees verder via deze link.

STABU_slide_11_voorpagina

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.


Reacties

1 reactie op “Groei gebruik van UAVgc in de B&U-sector”
  1. Willemijn zegt:

    Ik ben benieuwd wat Stabu denkt wat dit betekent voor bestekschrijvers. Uit de markt komen de geluiden: UAV-gc, dus geen bestek nodig. De vraagspecificatie maakt men zelf, tekeningen en materiaalstaat ook….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


+ 9 = 18

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

< Terug naar de vorige pagina