FAQ STABU Bouwbreed software

Antwoorden op veelgestelde vragen m.b.t. de STABU Bouwbreed software:

De STABU software is niet goed. Hierdoor kan ik niet met Bouwbreed werken. Wat doen jullie hieraan?
We weten dat er behoorlijk wat bugs in de software zitten. Helaas, maar ook logischerwijs, beïnvloedt dit de mening over Bouwbreed. Momenteel helpen wij persoonlijk partijen die met onze software een bestek maken. We weten welke fouten er vaak optreden en we zorgen er direct voor dat u toch een goed bestek kunt opleveren.  De systematiek is goed en werkt perfect. Alle kritiek over Bouwbreed gaat dan ook vooral over de software. Omdat niet voor iedereen altijd even duidelijk is wat tot de systematiek behoort en wat tot de software, heerst er over het algemeen een negatieve sfeer rondom Bouwbreed. In onze ogen begrijpelijk maar onterecht. Aan de software wordt hard gewerkt. Bijna iedere maand worden er bugs opgelost. Inmiddels is de software uitbesteed aan een professionele partij: LEVI-9.  Zij zijn de software volledig aan het herschrijven. Inmiddels heeft een compleet nieuwe release plaatsgevonden. Daarna zullen we blijven werken aan het verbeteren van de software.

Hoe moet ik inloggen op de STABU Bouwbreed software?
Voor de STABU Bouwbreed software heeft u een zogenaamd token nodig, deze kunt u aanmaken in mijnSTABU. U kunt inloggen op mijnSTABU met uw inloggegevens. Geen inloggegevens.

Waar is de handleiding voor het gebruik van de STABU Bouwbreed software te vinden?
De handleiding is opgenomen in het portal mijnSTABU, maar is ook voor niet-licentiehouders hier te lezen.

Is de STABU Bouwbreed software 100% gereed/klaar?
De STABU Bouwbreed software is beschikbaar om projectbeschrijvingen mee op te stellen. STABU spant zich constant in om de software verder te verbeteren (mede o.b.v. uw feedback) en zal meerdere software updates  uitbrengen. De releasenotes kunt u hier vinden.

Werkt de STABU Bouwbreed software online of moet ik deze installeren?
De STABU Bouwbreed software moet u downloaden en installeren op uw PC/laptop.

Mijn software werkt niet, wat moet ik doen?
Voor acute problemen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met STABU via 0318 - 63 30 26.

Kan ik met de STABU Bouwbreed software ook offline een bestek maken?
Nee. De STABU software werkt alleen i.c.m. een internetverbinding voor het inloggen op de software en het downloaden van STABU Bouwbreed databestanden. Voor deze oplossing is gekozen t.b.v. het actueel houden van de systematiek (updaten is dagelijks, wekelijks, etc. mogelijk). Ook is het lastiger om de STABU-systematiek illegaal te gebruiken.

Hoe gaat het dan met updates. Worden deze automatisch geïnstalleerd met als gevolg constant wijzigingen in mijn projectbeschrijving/bestek?
Nee. U bepaalt altijd zelf of u updates van de STABU Bouwbreed databestanden en/of de STABU Bouwbreed software accepteert/installeert.

Kan ik mijn projectbeschrijving/bestek op mijn PC/laptop lokaal opslaan?
Ja. De projectbeschrijving/bestek slaat u altijd op uw eigen PC/laptop op (niet in de cloud). Echter, voor het openen van het lokaal opgeslagen bestand heeft u een internetverbinding nodig ter controle van uw licentiegegevens.

De STABU Bouwbreed software werkt niet optimaal! Hoe feedback geven?
U kunt feedback geven via het feedbackformulier of per e-mail: feedback@stabu.nl. STABU zal meldingen verwerken conform de Service Level Agreement.

Kan ik mijn bestaande bestekken o.b.v. STABU omzetten naar STABU Bouwbreed? 
Bestekken gemaakt met de STABU2-bestekssystematiek kunnen niet worden omgezet naar de nieuwe STABU Bouwbreed systematiek. STABU biedt wel service aan om u hierbij te ondersteunen.

Bestaat er een koppeling met CAD software, zodat ik aan of vanuit mijn model STABU Bouwbreed informatie kan koppelen?
De komende maanden wordt er gewerkt aan plug-ins die het mogelijk maken om de STABU Bouwbreed databestanden te koppelen aan uw CAD pakket. 

STABU heeft eigen software ontwikkeld, heeft STABU ambities om een echt softwarebedrijf te worden?
Nee, STABU heeft deze software ontwikkeld om minder afhankelijk te zijn van externe softwareleveranciers. Op deze manier kan STABU nieuwe ontwikkelingen zelf testen, sneller in de markt zetten en toegankelijker maken voor partijen.
STABU blijft daarnaast beschikbaar voor andere softwareleveranciers (om niet), die op basis van een Exploitatieovereenkomst STABU Bouwbreed, software kunnen ontwikkelen t.b.v. hun klanten.

Ik moet elke keer wanneer ik STABU Bouwbreed op start weer opnieuw mijn gebruikerstoken invullen. Waarom onthoudt de software deze niet?
De STABU Bouwbreed software slaat uw instellingen in een speciale door Microsoft gedefinieerde map op. Het gebruikerstoken wordt ook hierin opgeslagen. Deze map wordt bij het opstarten van de applicatie gegenereerd en is onder andere afhankelijk van het domein waarin uw computer op dat moment in is gelogd. Wanneer dit domein anders is dan de vorige keer dat u de applicatie op startte zal Microsoft een andere map genereren, waardoor het vorige instellingen bestand niet gevonden kan worden. Hierdoor zal de applicatie het vorige gebruikerstoken niet terug kunnen vinden. Dit is een veelvoorkomend probleem voor systemen die met virtuele desktops werken zoals Citrix. De server waar u als gebruiker op kunt werken kan regelmatig anders zijn dan de vorige keer. We hebben al een aantal mogelijke oplossingen geprobeerd, maar we hebben nog geen deadline voor een definitieve oplossing. Een workaround voor dit probleem is er voor te zorgen dat u elke keer op hetzelfde domein werkt, bijvoorbeeld door uw Citrix omgeving zodanig in te richten dat gebruikers van STABU Bouwbreed altijd op dezelfde server werken. Onze excuses voor het ongemak.

Ik ben aan het werk met de Word Add-in van STABU Bouwbreed. Wanneer ik een onderdeel wil verslepen (drag-and-drop) lukt dat niet. In de linker onderhoek staat ‘not-allowed cursor’ (zie schermafbeelding). Hoe kan dit worden opgelost?

Word

Wanneer op een kantoor wordt gewerkt met een laptop, is dit vaak het tweede scherm.  Het drag-and-drop principe werkt alleen op het eerste scherm.
Bij het printen van een bestek staan grote lege stukken tussen de tekst. Wat is daar aan de hand?
Dit kan twee oorzaken hebben:

  1. Er zijn grote stukken tekst geplakt op vrije keuzes. Hierdoor ‘ziet’ het programma dit als één tekstblok. Wanneer het tekstblok te groot is voor de pagina, dan wordt dit in zijn geheel doorgeschoven naar de volgende pagina. Helaas is dit op dit moment (oktober 2016) nog niet op te lossen.
  2. Het kan zijn dat de schrapteksten niet verborgen zijn. Dit kunt u oplossen wanneer u in de tekst op de rechtermuis-toets klikt. Er verschijnt dan een submenu. Selecteer dan ‘alle schrapteksten verbergen’.  Dan worden alle niet geselecteerde teksten verborgen, ook voor de print.

 

De software van STABU Bouwbreed loopt vast als ik in de pagina ga scrollen. Het euvel doet zich zowel voor bij Windows 7, 8 en 8.1. Hoe kan ik dat oplossen?
Het probleem is op te lossen door :

  • bij Windows Update te zorgen dat Microsoft .NET Framework 4.5 geüpdate wordt naar 4.51. of hoger (optionele updates).

of

Extra toelichting: We willen graag zo veel mogelijk gebruikers van dienst zijn, daarom hebben wij gekozen Windows XP als laagste Operating System nog te ondersteunen. Onze applicatie is op het .NET Framework 4.0 ontwikkeld, dat is de laatste versie van het .NET Framework wat nog op XP geïnstalleerd kan worden.

Op Windows 7, 8, of 8.1 wordt standaard .NET Framework 4.5 meegeleverd die ook compatibel hoort te zijn met .NET Framework 4.0
Helaas zaten er een paar fouten in .NET 4.5, die in .NET 4.5.1 verholpen zijn. Lees meer.

Als een gebruiker met Windows 7, 8, of 8.1 niet de optionele updates installeert dan zou deze mogelijk nog de oude .NET 4.5 gebruiken.

Door te updaten naar minstens .NET 4.5.1, of de nieuwere versies 4.6+ is het probleem verholpen.

 ~~~~

Heeft u een vraag die niet in de FAQ vermeld staat? Maak dan gebruik van het vragenformulier.