Nieuws

1104

IN ACTIE VOOR ROLSTOELTENNISSERS

Geplaatst door Kyra Blankenstein. Dit bericht heeft geen reacties.

9eee08b3-e7ee-4017-8ff0-bb523e742323

STABU en XYTO media steunen met het ArchitectenPunt al twee jaar lang twee rolstoeltennistoernooien in Amersfoort en Leusden. Aan het woord is Jort Verhage, de initiator en organisator.

HET BEGIN

Jort Verhage is 15 jaar, zit in het derde jaar van het gymnasium en is oprichter en directeur van de Stichting ter Bevordering van Rolstoeltennis in Nederland, kortweg Stichting BRNL. ‘Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het organiseren van rolstoeltennistoernooien. Mijn neef deed dat al langer bij zijn eigen club en daar heb ik me door laten inspireren. Ik ontving direct ontzettend veel positieve reacties, maar het viel nog niet mee om de benodigde € 10.000,- voor mijn twee toernooien in Amersfoort en Leusden bij elkaar te krijgen. Dat was één van de redenen om de stichting op te richten. Daarnaast wil ik met mijn stichting ook andere rolstoeltoernooien sponsoren. Het voelt ontzettend goed om een bijdrage te kunnen leveren aan het tennisplezier van mensen met een beperking.’

MISSIE

De missie van stichting BRNL is het bevorderen van rolstoeltennis in Nederland. Door middel van het (mede) organiseren van rolstoeltennistoernooien of het leveren van een financiële bijdrage aan rolstoeltennistoernooien in Nederland. Hiermee hoopt de stichting dat meer mensen met een beperking gaan rolstoeltennissen en uiteindelijk blijven rolstoeltennissen. ‘Het achterliggende doel is om meer clubs rolstoelvriendelijk te maken. Met name in praktische zin. Tennisparken hebben vaak kleine paadjes met trappartijen en het clubhuis is niet zelden hoog gelegen. Niet erg toegankelijk voor rolstoelers dus. ‘

OPROEP SPONSOREN

‘Op dit moment worden we gesteund door onder meer de Achmea foundation, Beens notariaat en het ArchitectenPunt, maar we kunnen nog veel meer steun gebruiken. We hebben diverse sponsorpakketten, voor grote en kleine bedrijven. U kunt hierover meer lezen op onze website https://stichtingbrnl.nl. Ik hoop dat we via dit artikel extra sponsoren binnenhalen.’

OVER JORT

‘Het organiseren van deze toernooien deed ik al toen ik nog op de basisschool zat. Ik had toen tenslotte alle tijd van de wereld. Dat is nu wel anders. Het gymnasium is op zich prima te doen, het geeft alleen behoorlijk wat druk vanwege de grote hoeveelheden toetsen. Daarnaast sport ik zelf natuurlijk ook en ik heb een eigen bedrijfje genaamd Approved By Young Adults. ABYA is opgericht met het idee dat jongeren bedrijven op een andere manier kunnen adviseren dan ouderen. Jonge mensen zijn vanaf hun geboorte gewend aan een digitaal leven en zijn niet gehinderd door regeltjes en procedures. Ik heb nog geen dichtgetimmerd plan voor mijn toekomst, maar wel veel ideeën. Ik zou het hartstikke gaaf vinden om ondernemer te blijven. Verder denk ik aan een studie aan de TU in Delft, de techniek trekt me en ik hou van ontwerpen. Toch lijkt een internationale studie me ook wel wat. Heel zeker ben ik van de voortzetting van mijn stichting. Deze wil ik verder uitbreiden om wellicht in de toekomst ook internationale toernooien te organiseren.’

Tekst: Marieke Pool | Fotografie: Keesnan Dogger

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


+ 4 = 13

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

< Terug naar de vorige pagina