Nieuws

0604

Nieuwe editie Architectenpunt heeft thema: wet- en regelgeving

Geplaatst door Diana Kervel. Dit bericht heeft geen reacties.

 Architectenpunt, de bouwbrede stijlgids

Architectenpunt (april 2017), de bouwbrede stijlgids. Publicatie in samenwerking XYTO Media en STABU

Beste relatie van STABU,
Hier is de vierde editie van het Architectenpunt. Het magazine is in samenwerking met Xyto Media tot stand gekomen en speciale dank zijn we verschuldigd aan alle adverteerders.

Dit maal hebben we gekozen voor het thema “Wet- en regelgeving”. Om dit tot uiting te brengen hebben we deskundigen uit de sector uitgenodigd om hun visie te geven op de actualiteit op dit gebied. Nieuwe werkwijzen zoals BIM vragen om andere regelgeving.

Vanuit Europa en onze eigen overheid komen er telkens nieuwe zaken waar we mee te maken krijgen. Als STABU proberen wij daar direct op in te spelen door onze specificatie-systematiek Bouwbreed erop aan te passen. STABU zorgt er tenslotte voor dat er altijd een juridisch correcte, dus gevalideerde, systematiek is waarmee contractdocumenten als het bestek te vervaardigen zijn. Toch snappen we ook steeds beter dat de praktijk van alle dag weerbarstiger is en niet zondermeer alle wetgeving klakkeloos implementeert. Ook daar willen we als STABU op inspelen, door meer te gaan faciliteren i.p.v. strak voor te schrijven hoe men moet werken. Dit vraagt echter nogal een omslag in ons denken. In dit magazine proberen we een eerste stap te zetten door de actuele wet- en regelgeving van verschillende kanten te belichten.

Vanaf dit jaar zijn we met het Architectenpunt ook online. Dit biedt meer mogelijkheden voor ons en onze adverteerders. Zo zullen wij ook onze STABU Fabrikanten Index hier onderbrengen, waardoor niet alleen de vormgeving beter wordt, maar de extra mogelijkheden direct beschikbaar komen voor de STABU-fabrikanten. Meer hierover leest u in dit magazine.

Wij wensen u veel leesplezier en laat  ons vooral uw feedback horen over dit magazine.

Marc Verhage, algemeen directeur STABU

Marc Verhage, algemeen directeur STABU

Met vriendelijke groet,
Marc Verhage
algemeen directeur

 

 

P.S. Liever een papieren exemplaar? Stuur een e-mail aan STABU en u ontvangt deze zo spoedig mogelijk.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


+ 4 = 13

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

< Terug naar de vorige pagina