Nieuws

0606

Samenwerken en optimaliseren met Bouwbreed

Geplaatst door Diana Kervel. Dit bericht heeft 2 reacties.

Rob Oud, inspirator CAD & Company:

“Samenwerken en optimaliseren is beter,  dan afgeven op een standaard als Bouwbreed”

“De kracht van STABU Bouwbreed is, dat het een brug slaat tussen de 3D-functionaliteiten van BIM en virtueel bouwen”, zegt Rob Oud, inspirator bij CAD & Company, over de kritiek die er onlangs was op Bouwbreed.

CAD & Company is een praktische organisatie die relaties binnen de bouw, civiel en industrie ondersteunt om te innoveren op gebied van software implementatie. De 50 medewerkers van CAD & Company zetten zich dagelijks in om bedrijfsprocessen van hun klanten sneller en efficiënter in te laten verlopen. Rob Oud daarover: “Wij zijn in staat het rendement van onze opdrachtgever aantoonbaar te verhogen.”

Innovaties

CAD & Company doet dit met de inzet van innovatieve software van marktleiders Autodesk en Microsoft. “Wij analyseren, adviseren, implementeren en geven trainingen”, aldus Rob Oud. Het investeren in opleidingen leverde CAD & Company, als één van de 500 Europese partners van Autodesk, zowel in 2013  als in 2017 de titel: ‘Autodesk partner of the year’ op. Andere aansprekende innovaties zijn: het digitaliseren van de uitvoering door BIM naar de bouwplaats te brengen. CAD & Company bracht ook de bouwhelm van de toekomst naar Nederland, de DAQRI Smart Helmet. Ook is het bureau actief met Virtual Reality toepassingen om gedetailleerde visualisaties van projecten in de bouw, civiele techniek en industrie te maken.

Rob Oud, inspirator CAD & Company

Rob Oud, inspirator CAD & Company

STABU Bouwbreed

Rob Oud: “STABU Bouwbreed slaat een brug tussen de 3D-functionaliteiten van BIM en virtueel bouwen. Dat virtueel bouwen is gebaseerd op twee standaarden, waarvan Bouwbreed er een is. Voor beide standaarden levert CAD & Company de BIM-modellen naar STABU-bestekformules, zodat bestekschrijvers via het BLDNG360 platform, direct aan de slag kunnen met hun content.”

 
Meerwaarde Bouwbreed

Over de meerwaarde van Bouwbreed zegt Rob Oud: “De meerwaarde zijn de communicatie protocollen en het leggen van de verbinding tussen de verschillende partijen binnen de bouw. Doordat alle partijen binnen een project op hetzelfde level en binnen dezelfde standaard communiceren, worden de faalkosten verminderd en de efficiency verhoogd.”

Standaardisatie noodzakelijk

“Wij zijn een strategische samenwerking met STABU aangegaan, omdat standaardisatie in de bouw een noodzaak is. De NL/Sfb is een classificatie en de facto standaard bij de aannemers, die in verschillende varianten leverbaar is. Daarnaast biedt STABU Bouwbreed een complete productspecificatie. De mogelijkheden die STABU daarmee biedt, zijn voor ons reden om intensief met STABU samen te werken.”

Continu in ontwikkeling

Door ontwikkeling van software en de eisen en van opdrachtgevers, zijn de BIM-standaarden continu in ontwikkeling. “Het invoeren van een standaard is een bijzonder moeilijke opgave, die voor iedere opdrachtgever en voor ieder project anders is. Met het ondersteunen van BIM-standaarden willen wij eraan bijdragen dat een bedrijf niet langer hoeft om te kijken naar deze standaarden. Onze samenwerking met STABU is daarbij een grote en belangrijke stap”, aldus Rob Oud.

SJubileum-CADamenwerken

“Het is altijd gemakkelijk verwijten te maken, veel beter zou het zijn om samen te werken. Ga in gesprek en werk aan optimalisatie. Stop energie in Bouwbreed en maak gebruik van de mogelijkheden die het platform vandaag al biedt. Negentig procent van elke nieuwe ontwikkeling is goed, vervolgens is het zaak om door samenwerking te optimaliseren. Helaas, zijn dergelijke negatieve uitlatingen vaak commercieel gedreven. De branche is er veel beter bij gebaat, om samen het gesprek aan te gaan en tot optimalisatie te komen. Afgeven op Bouwbreed heeft geen zin, straks hebben we 14 à 15 standaarden en werkt niemand er mee. Het is juist heel krachtig om vanuit één standaard samen te werken en te komen tot optimalisatie”, besluit Rob Oud.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.


Reacties

2 Reacties op “Samenwerken en optimaliseren met Bouwbreed”
  1. Ron Reijnders (RABC) zegt:

    Jammer dat item over verwijten… De verwijten die ik heb gezien kwamen mij als objectief over en niet commercieel gedreven. Nu wordt er een verwijt gemaakt naar de partij die er mededeling van doet en mijns inziens ook de indruk gewekt dat die partij niet wil meewerken. Dat lijkt me een onjuiste weergave en zeker niet bijdragen tot de oplossing.

  2. Rob Oud zegt:

    Hi Ron, je slaat de spijker op zijn kop! Willen wij als branche met elkaar samen werken dan zullen we de samenwerking aan moeten gaan en op moeten zoeken.
    Mijn oproep is dan ook om dit te gaan doen. Laten wij samen ervoor zorggen dat de standaarden die er zijn, geaccepteert en gebruikt gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


2 − 1 =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

< Terug naar de vorige pagina