Nieuws

0707

STABU, KOMO, BRIS en BNB tekenen Letter of Intend

Geplaatst door Kyra Blankenstein. Dit bericht heeft geen reacties.

Alle KOMO-certificaathouders in Bouwbesluitonline.nl én in STABU besteksystematiek

06-07-2018

Het voorschrijven van en kiezen voor KOMO-gecertificeerde kwaliteit voor bouw en infra wordt binnenkort nog aantrekkelijker! Alle KOMO BRL-en plus alle KOMO-certificaten zijn in de nabije toekomst rechtstreeks en gratis raadpleegbaar via zowel Bouwbesluitonline (60.000 bezoekers per maand) als de STABU besteksystematiek. Bij iedere BRL worden direct ook alle betreffende KOMO-certificaathouders vermeld.

Nog meer vooraan in de markt

Een belangrijke en uiterst positieve ontwikkeling voor alle KOMO-certificaathouders, die nog prominenter in de markt komen te staan. KOMO blijft dan ook voortdurend meerwaarde creëren voor haar certificaathouders. Dat verdienen ze: het zijn bij uitstek bedrijven die permanent investeren in verdergaande kwaliteit en innovatie. En zo een bijdrage leveren aan de algehele bouwkwaliteit. Of het nou gaat om grondstoffen, hulpstoffen, bouwproducten, bouwsystemen, realisatieprocessen of diensten voor de bouw- en infraketen: als het KOMO-keurmerk er op staat, voldoet het aan alle geldende eisen van zowel marktpartijen als overheden. En is dus sprake van optimale kwaliteit.

Intensieve samenwerking

De KOMO BRL-en, certificaten en certificaathouders worden opgenomen in een intelligent digitaal platform dat alle BRL-en en Kwaliteitsverklaringen (certificaten) ontsluit en doorzoekbaar maakt (ook op trefwoorden), dat rechtstreeks gekoppeld wordt aan Bouwbesluit.nl en de STABU besteksystematiek. Dat is het resultaat van een intensieve samen­wer­king op dit gebied tussen KOMO, STABU, BRIS en de Bond van Nederlandse Bestekdeskundigen BNB. Deze partijen tekenden daartoe dinsdag 3 juli 2018 een ‘Letter of Intent’, die de uitgangspunten voor een volledige intelligente digitale ontsluiting van KOMO-geborgde kwaliteit voor bouw en infra vastlegt.

Letter of Intent BNB, BRIS, STABU en KOMO

‘Een goede digitale ontsluiting is van grote toegevoegde waarde voor alle bestekvoorbereiders, fabrikanten en opdrachtgevers. Wij willen KOMO BRL-en en certificaten geïntegreerd positioneren met diensten zoals STABU en Bouwbesluit-online, waarbij BRL-en en KOMO-certificaathouders meer zichtbaarheid krijgen, ze direct ontsloten worden voor voorschrijvers en toezichthouders en verrijkt worden door ze te koppelen aan de bouwregelgeving en bestekformats’, zo stellen de samenwerkende organisaties in hun LOI.

Bij de foto: v.l.n.r. Teus Schimmel, voorzitter BNB; Marc Verhage, directeur STABU; Ton Jans, directeur KOMO; Bastiaan Benz, directeur BRIS; Oscar van Doorn, directeur SKH.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


7 + 7 =

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

< Terug naar de vorige pagina