Nieuws

1905

STABU luistert naar de markt

Geplaatst door Diana Kervel. Dit bericht heeft geen reacties.

Bouwbreed_STABU_Logo_TransZoals eind vorig jaar aangekondigd: STABU heeft goed naar de markt geluisterd en diverse broodnodige verbeteringen doorgevoerd aan Bouwbreed. Er is veel positief nieuws te melden over Bouwbreed. Wij nodigen dan ook alle licentiehouders uit om weer eens de stoute schoenen aan te trekken en naar de nieuwe software en content te kijken. Tenslotte hebben we de feedback hard nodig.

Een kleine opsomming van de voor(ui)tgang van Bouwbreed:

  1. Op veler verzoek is de NL/SfB in Bouwbreed opgenomen als toegangsclassificatie tot de content. Hiermee voldoen we aan een breed gedragen wens om de NL/SfB vooralsnog als dé standaard classificatie in de Bouw te gebruiken.
  2. De STABU classificatie BS&I wordt vrijgegeven als open standaard, zodat iedereen er mee kan oefenen en zelf kan oordelen of de wensen t.a.v. de verouderde NL/SfB hierin wellicht zijn opgelost. Wij denk zelf dat we een heel eind op weg zijn, maar staan uiteraard open voor feedback. Uiteindelijk zullen we BS&I als open standaard bij het BIM Loket onderbrengen.
  3. We hebben een Klankbordgroep met bevoegdheden opgericht. Een brede vertegenwoordiging vanuit de sector denkt o.l.v. Wilma Visser mee met STABU om Bouwbreed te verbeteren. Inmiddels is er reeds een aantal succesvolle bijeenkomsten geweest waardoor STABU beter inzicht heeft gekregen in de behoefte en verschillende werkwijzen in de markt.
  4. Zowel wij als ICOP hebben veel verzoeken ontvangen vanuit de markt om Briefbuilder op de Bouwbreed database aan te sluiten. Hiermee gaan we aan de slag. Dit zal vooral gericht zijn op functioneel specificeren, maar we onderzoeken ook wat er nog meer mogelijk is.
  5. Er komen voortdurend nieuwe software versies beschikbaar waarin telkens functionaliteit is verbeterd of toegevoegd. Onze software wordt nu ontwikkeld door LEVI-9, een gerenommeerde partij met veel ervaring in het overnemen van software van diverse organisaties.
  6. Systhema is in de lucht met nieuwe software rondom Bouwbreed: “S-bestek“. DUNCAN en ZEEBOER hebben onlangs gepubliceerd Bouwbreed te willen gaan ondersteunen. ICN en CAD & Company zijn al langer bezig om hun BIM software te koppelen aan Bouwbreed.
  7. Functionele specificaties van Werktuigbouw zijn deze week gepubliceerd in Bouwbreed en vanaf nu zal dit worden verbeterd en aangevuld.
Marc Verhage, algemeen directeur STABU

Marc Verhage, algemeen directeur STABU

Hou onze media de komende tijd in de gaten. We zullen regelmatig met updates of toelichting komen. Mocht u vragen hebben, u kunt mij altijd rechtstreeks mailen op mverhage@stabu.nl

 

Marc Verhage, directeur STABU

Dit artikel is ook te vinden op LinkedIn.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


8 − = 4

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

< Terug naar de vorige pagina