Nieuws

2501

STABU ontwikkelt door met respect voor het verleden

Geplaatst door Kyra Blankenstein. Dit bericht heeft geen reacties.

De afgelopen jaren heeft STABU zich gericht op de toekomst van technische specificaties in het veranderende bouwproces. Aansluiting vinden op de verschillende fasen in het bouwproces, van functioneel specificeren tot gebouwbeheer is van belang om informatiemanagement de juiste fundering mee te geven. Maar we hebben ook gemerkt dat een groot deel van de sector (nog) niet zo hard in deze nieuwe ontwikkelingen meebeweegt als we hadden verwacht. Dit heeft tot gevolg dat er ondanks de introductie van een nieuwe specificatiesytematiek nog veel gebruik wordt gemaakt van de traditionele STABU2 Bestekssystematiek die Stichting STABU de afgelopen 25 jaar als defacto standaard heeft beheerd.

STABU heeft besloten om het werk en de ervaring van de afgelopen jaren te gebruiken om het verleden en heden dichter bij elkaar te brengen. Momenteel is een werkgroep van gebruikers, systeemhuizen en STABU gezamenlijk gestart aan het project om STABU2-Bestekssystematiek een update te geven. Met het oog op de toekomst is gekozen om de STABU2-Bestekssystematiek in een nieuwe technische omgeving te brengen, wat een natuurlijke en noodzakelijke stap is om de veel gebruikte Bestekssytematiek klaar te maken voor de toekomst. Tegelijkertijd betekent dit dat de traditionele STABU2-Bestekssystematiek door deze vernieuwing ook gebruik kan maken van het werk wat in de afgelopen jaren is verzet en een rol kan blijven spelen in aansluiting met vernieuwingen in het bouwproces.

STABU biedt de sector vernieuwing terwijl ook de traditionele werkmethoden ondersteund blijven worden.

In de komende maanden houden wij u via verschillende kanalen graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

DJI00187

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


4 + = 5

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

< Terug naar de vorige pagina