Nieuws

2806

 Erik Timmermans van Timmermans Hardglas B.V:

“Met STABU hebben wij de informatievoorziening geoptimaliseerd”

TW-TimmermansVanuit zowel Timmermans Hardglas als STABU is veel werk verzet om de besteksomschrijvingen van alle variaties in de klep,- val- en draairamen beschikbaar te maken voor de markt en daarmee de adviseurs te ontzorgen.

“Wij zijn erg blij met STABU Bouwbreed en de manier waarop kenniscoördinator Johan Veenbaas met ons heeft samengewerkt om de 106 productspecificaties uit te werken”, steekt Erik Timmermans van het bedrijf uit Hardenberg direct van wal.

tim04 hardglasSTABU Bouwbreed

“STABU Bouwbreed is voor ons de toekomst en die is reeds begonnen.” Timmermans geeft toe dat hij er in het begin sceptisch tegenover stond. “De twijfels zijn echter snel weggenomen toen ik de mogelijkheden zag en bovendien het gemak. Het is ook een basis voor ons geweest om ons hele productengamma opnieuw te bezien, in te delen en beschikbaar te stellen aan de markt.”

De commercieel directeur van Timmermans Hardglas is onder de indruk van de bagage en kennis binnen STABU. “We hebben soms gediscussieerd over wat er wel en niet in een specificatie thuis zou horen. Regelmatig heb ik mij verwonderd over de aanwezige, parate kennis van de bouwsector, de inhoud van NEN-normen om maar een voorbeeld te noemen.”

“Wij zien dat met name de nieuwe generatie open staat voor STABU Bouwbreed. Van de tien bezoeken aan architectenbureaus werken er gemiddeld 2-4 met de online specificatiesystematiek. Daarentegen zijn er daarvan weer acht bedrijven die ons nog niet voorschrijven. Samenvattend kunnen we zeggen dat zowel STABU als wij nog energie moeten steken in de bekendheid van de producten. We zijn echter blij dat er weer reuring is in de markt, dat houdt ons allen scherp. Al deze ontwikkelingen hebben STABU een nieuw elan gegeven.”

Ontzorgen

Architecten hebben nieuwe ontwerpmogelijkheden gekregen waarin een belangrijke rol is weggelegd voor glas. “Wij hebben gemeend de voorschrijver te moeten ontzorgen. Op website www.timmermanshardglas.nl zijn alle producten die we hebben voorzien van besteksomschrijvingen. Men maakt een keuze uit het soort product en vervolgens uit de gestelde eisen als lichtdoorlatendheid, kleur glas, omranding, politie keurmerk veilig wonen. Het resultaat – het bestek – kan vervolgens opgenomen worden in het gebouwdossier Bouwbreed.”

tim01Het bedrijf Timmermans Hardglas B.V.

Inmiddels is de vierde generatie ‘Timmermans’ aan de slag. Vanaf 1837 is er handel gedreven met afwisselend ‘glas’ en ‘schilderwerk’: “Mijn vader produceerde en handelde in dubbelglas. Wij zijn verder gegaan en zijn producent geworden van hardglas.” Inmiddels kent het bedrijf 35 personeelsleden en doet zaken in heel Nederland. De economische crisis heeft de directie doen besluiten om zich vooral te specialiseren. Zo produceert het bedrijf niet alleen klepramen, maar bijvoorbeeld ook 15.000 douchecabines per jaar, leveren aan de koelindustrie en toegangsindustrie. “In de nieuwe fabriek gaan we in september 2017 starten met het vervaardigen van gehard/gelaagd glas, wat ook de markt voor ons weer zal verbreden.”

In de Architectenpunt Fabrikanten Index is Timmermans Hardglas b.v. ruim vertegenwoordigd

In de Architectenpunt Fabrikanten Index is Timmermans Hardglas b.v. ruim vertegenwoordigd

Samen sterk

“Wij verkopen glas, dat is óns specialisme We hebben inmiddels vier partnerbedrijven die gespecialiseerd zijn in zaken als inmeten, CAD-tekenen, monteren, after sales. Wij vullen elkaar aan en versterken elkaar. De combinatie met STABU zien we ook in dat licht. Het STABU-verhaal is voor ons compleet uitgerold. Ik denk dat ik hier wel 20 jaar mee verder kan. De bestekken zien we overigens al terug in de markt. Uiteindelijk zien we daar direct de meerwaarde”, beëindigt Erik Timmermans van Timmermans Hardglas B.V. uit Hardenberg zijn betoog.

Meer informatie

Timmermans Hardglas B.V.  STABU
Handelsstraat 57, Hardenberg  Telefoonweg 32, Ede
0523-265442  0318-633026
info@timmermanshardglas.nl info@stabu.nl
www.timmermanshardglas.nl  www.stabu.org

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


− 3 = 0

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

< Terug naar de vorige pagina