Nieuws

1210

Uitbrengen additionele uitgave 2018-1

Geplaatst door Kyra Blankenstein. Dit bericht heeft 4 reacties.

Uitbrengen additionele uitgave 2018-1

Met het bestuur van STABU is overeengekomen om STABU-2 nog minimaal vijf jaar te onderhouden. De afgelopen maanden is veel werk verricht om een additionele uitgave 2018-1 beschikbaar te stellen. In overleg met gebruikers van STABU is deze eerste uitgave op STABU-2 gericht op het bijwerken van de normen. Ten opzichte van uitgave 2017-1 zijn er ruim 1.470 STABU-2 specificaties die een update hebben gekregen.

De software leveranciers KUBUS B.V., Systhema Informatietechnologie BV, De Twee Snoeken en Duncan brengen een nieuwe versie van de software uit en hiermee wordt de additionele uitgave verwerkt als een volwaardige uitgave, 2018-1.

Het uitbrengen van zowel de data als de software, vindt plaats vanaf 11 oktober 2018.
Voor een overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar het verantwoordingsdocument. De data is separaat te downloaden, klik hier

Bouwbreed
Zo’n 65 tot 80 procent van alle werken wordt uitgevraagd op basis van het klassieke STABU-bestek (STABU-2). Daarnaast zijn er ook een groot aantal bedrijven die op dit moment gebruik maken van Bouwbreed.

STABU en haar bestuur hebben besloten om de doorontwikkeling van de Bouwbreed software te stoppen. Ondanks deze keuze blijft Bouwbreed uiteraard beschikbaar voor de huidige licentiehouders. Voor nieuwe licentiehouders is de data beschikbaar via de software van systeemhuizen. Daarnaast kunnen ook fabrikanten met de Bouwbreed software (blijven) werken om bestekspecificaties op te stellen en FPS’en te onderhouden. De Bouwbreed-database blijft bestaan in haar huidige vorm.

STABU is van mening dat de data achter Bouwbreed waardevol is en blijft voor verschillende partijen in de markt. STABU gaat onderzoeken hoe zij deze data in samenwerking met softwarepartijen kan ontsluiten. De focus hierbij ligt op de ‘nieuwe waarde’ die STABU nu aan het ontwikkelen is, waarbinnen aansluiting wordt gezocht met de BIM ontwikkelingen.

 

Mocht u vragen hebben over de deze additionele uitgave 2018-1 dan kunt u contact met ons opnemen via info@stabu.nl of via 0318 - 63 30 26

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.


Reacties

4 Reacties op “Uitbrengen additionele uitgave 2018-1”
 1. Dick Treur zegt:

  Hoe installeer ik de nieuwe STABU2 2018

  • Kyra Blankenstein zegt:

   Beste heer Treur,

   U kunt contact opnemen met uw softwarehuis. Zij zorgen voor de installatie van additionele uitgave 2018-1.

 2. H Janssen zegt:

  Graag ontvangen wij wat meer informatie en ook de reden van deze andere koers. Daarnaast ook graag meer informatie wat er wijzigt als gevolg van de andere software.

  • Kyra Blankenstein zegt:

   Beste heer Janssen,

   STABU geeft twee keer per jaar een update uit van STABU-2. De laatste versie van STABU-2 komt uit 2017 en door de ontwikkelingen van Bouwbreed destijds, is de ontwikkeling op STABU-2 achtergebleven.
   Vanuit de markt bestond de behoefte aan een ge-update versie en deze is nu middels de additionele uitgave 2018-1 beschikbaar gekomen. Voor de wijzigingen ten op zichte van de voorgaande versie verwijzen wij u naar de verantwoording van de uitgave: deze is hier te vinden: https://www.stabu.org/producten/stabu/verantwoording-uitgave/#.W8RJZGgzaUk

   Voor de wijzigingen in de software kunt u het beste contact opnemen met uw softwareleverancier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


8 + = 11

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

< Terug naar de vorige pagina